Ondersteuning implementatie HDTV

Opdrachtgever:

Ministerie van Economische Zaken

George Freriks van TwoMinds ondersteunt het ministerie van Economische Zaken bij hun pogingen de implementatie van HDTV te versnellen. Na de, mede door George organiseerde, succesvol verlopen HD Dagen, gaat het ministerie nu zelf in gesprek met de diverse spelers in het veld om te kijken hoe de invoering van HDTV kan worden versneld.

HD Dagen Update

De genodigden werden op de HD Dagen Update met een gevarieerd programma helemaal up-to-date gebracht over de status van de introductie van HDTV op de Nederlandse televisieschermen. Ferry Kesselaar van de NOS verzorgde een terugblik op de Sportzomer in HD en vertelde over de ervaringen met HD rond het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Daarna gaf Barbara Schouten van GfK Benelux Marketing Services inzage in de verkoopcijfers van HD apparatuur en software.

Aansluitend waren er drie korte presentaties van Ivo Lochtman van UPC, Frans Schrijver van Ziggo en Kees Färber van CanalDigitaal over het HD-aanbod voor Nederlandse huishoudens. Uit hun presentaties volgde dat de consumenten weliswaar massaal HD-schermen aanschaffen, maar nog maar beperkt overgaan tot de aanschaf van een bijpassend HD-abonnement.

Ook de uitreiking van de HD Awards was onderdeel van de HD Dagen Update. Als winnaar kwam The Entertainment Group uit de bus voor de concertregistratie van Marco Borsato Symphonica in Rosso in het Gelredome in Arnhem.

George Freriks als presentator

George Freriks als dagvoorzitter van de HD Dagen

Rapport introductie HDTV in Nederland

In november 2007 heeft iMMovator de definitieve versie van het rapport ‘Introductie HDTV in Nederland: onderzoek naar meerkosten, effecten en mogelijke stimulering’ aangeboden aan het ministerie van Economische Zaken. Dit rapport vormt het resultaat van het onderzoek dat in de periode augustus – september 2007 in opdracht van het ministerie van Economische Zaken is door George Freriks en Freek van ’t Ooster in de sector is uitgevoerd. Tijdens de HD Dagen in maart 2008 heeft het ministerie toestemming gegeven om het rapport integraal te publiceren.